Naturum Vattenriket – 3 X nominerat

Huset, läget och innehållet. Naturum Vattenriket är trefaldigt nominerat och har chans att bli kultur- och nöjespristagare, Skånes bästa utflyktsmål och guldmedaljör i en världsomspännande arkitekttävling.

Sommarens Händelkonsert med Christianstad Symfoniker lockade många besökare till naturums rede. Foto: Karin Magntorn

I början på november avgörs den världsomspännande arkitekttävlingen World Architecture festival i Barcelona. Bland de åtta nominerade i klassen ”display”, utställningsbyggnader, finns naturum Vattenriket med.

I morgon publicerar Norra Skåne och Skånska dagbladet ett stort reportage om Vattenriket och naturum. Kristianstads Vattenrike finns nämligen med bland tio nominerade utflyktsmål som tävlar om att bli årets Skånska smultronställe.

Naturum får genklang också utanför den gröna sfären. Kristianstadsbladet har nominerat naturum Vattenriket till årets kultur- och nöjespris. Juryn menar att naturum Vattenriket gett naturen och kulturen ett nytt attraktivt rum för kunskap och umgänge.

”Sedan invigningen i november har naturum intagit sin plats och visat sig vilja mer än att bara vara ett lockande hus, här sjuder det också av aktivitet med föreläsningar, möten och musik. En naturlig mötesplats.” skriver kultur- och nöjesredaktörerna.

-Hur roligt som helst. Det visar att det mantra som vi upprepar med glimten i ögat har förverkligats – att vi inte bara är ett ställe för Fjällrävenfolket, utan en mötesplats för alla, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.
Text: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »