Naturrunda i strålande sol

Många valde att ge sig ut i det fina vädret på Nationaldagen för att besöka någon av aktiviteterna i årets naturrunda i Vattenriket. Här kommer en rapport från Lillöborgen i strålande solsken!

Vid Lillö borgruin fanns personal från Turistbyrån och Biosfärkontoret på plats för att berätta om borgen och Vattenriket. De som vill kunde köpa fika och slå sig ner i gräset för en skön stunds fika.

Tidigt på plats var Evert Valfridsson med sin Nationaldagsvandring i Naturskyddsföreningens och Fågeklubbens regi. Evert kom i sin gula nationaldagströja, med tubkikare och Sverigeflagga som sig bör med en stor grupp som vandrat över Isternäset och stolta kunde berätta att de sett 9 rödspovar. Ungefär samtidigt kom en ännu större grupp från Naturskyddsföreningen i Skåne som valt att besöka Vattenriket under sin jubileumresa.

Magnus Billqvist från Naturskyddsföreningen i Skåne, och samordnare för Trollsländeinventeringen, fångade snabbt en av sommarens första flygande sländor i vallgraven på Lillö. Den heter passande nog Tidig mosaikslända (Brachytron pratense)

Den nya utställningen om Lillö och Isternäset vid vallgravsbron var färdig och på plats dagen till ära.

Vid 15-tiden, när Turistbyrån summerade dagen hade runt 200 personer passat på att besöka Lillöborgen!

Back To Top
Translate »