Händels Watermusic på naturum

För andra året i rad kunde vi njuta av Christianstads Symfoniker och Händels Watermusic på naturum. Första gången verket uppfördes var på floden Themsen i England för kung Georg I. Nu, 295 år senare, kunde runt 500 personer njuta av samma musik, fast i Kristianstads Vattenrike. Trots det kyliga vädret och regnet som hängde i luften så fylldes redet. Samtidigt slogs naturums besöksrekord för året med inte mindre än 922 besök under dagen!

Under konserten skickades en gästbok runt för gästerna att skriva en kommentar i. När Josefin Svensson från naturum efter konserten avtackade dirigenten Patrik Dahlbom överräcktes gästboken.

I serien Musik i Redet återstår nu två programpunkter. Den 17 juni fylls redet av toner från harpor. Det är Susan Enochson med harpenseble som spelar klockan 15. Sista konserten för detta året ges av Stråkkvartett 168 under ledning av Christopher Dury. Alla konserterna är gratis och bekostas av naturum Vattenriket, Kultur o Fritidsförvaltningen, Musik i Syd och Studiefrämjandet tillsammans.

Foton: Magnus Larsson.

Back To Top
Translate »