Friluftskul – prova på friluftsliv mitt i stan

För andra året i rad arrangerar Kristianstads kommun Friluftskul tillsammans med föreningarna. Alla är välkomna att prova på friluftsliv i Tivoliparken och vid Utemuseum Kanalhuset. Dessutom blir det trashblitz och invigning av Skåneleden SL6 Vattenriket.

Flicka bakom träd

Årets Friluftskul hålls mitt i stan. Platsen är vald för att så många som möjligt ska kunna vara med.
– Det är nära till kollektivtrafik och där folk redan rör sig. På så sätt hoppas vi på många spontanbesök, säger Jenny Sahlström, kommunens friluftsstrateg och en av arrangörerna.

Syftet med Friluftskul är att bjuda in till friluftsliv och lyfta de som på olika sätt är engagerade. Ett tiotal föreningarna, kommunala och regionala verksamheter samt några företag visar upp sitt utbud.

Besökarna får pröva på att håva småkryp, kasta med fiskespö, paddla, spana efter fåglar, sätt upp tält, cykla mountainbike, smaka krabbelurer och mycket mer.
-Ett tillfälle att prova på något nytt och roligt för alla åldrar med familj och vänner, säger Åsa Pearce, informationsansvarig på Biosfärkontoret, som är med och arrangerar.

Upptäck livet under ytan
De flesta aktiviteter hålls i Tivoliparken. En tipspromenad leder till Utemuseum Kanalhuset. Här kommer naturum Vattenriket att håva småkryp.
-Det myllrar av liv under Helgeåns yta och vi har plats för alla som vill vara med och upptäcka, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

Under dagen blir det också invigning av Skåneleden SL6 Vattenriket och Trashblitz med Håll Sverige Rent.
– Det känns nästa overkligt och väldigt kul att vi går i mål med leden. Något som startade som ett litet frö hos en medborgare är nu en vandringsled på över 14 mil som många kommer få glädje av under lång tid framöver, säger Håkan Östberg, projektledare för friluftsliv, Biosfärkontoret.

Friluftskul äger rum på lördag 18 maj kl 11-15 i Tivoliparken och vid Vattenrikets besöksplats Utemuseum Kanalhuset.
Läs mer om programmet här: Friluftskul 18 maj | Kristianstads kommun

 

Back To Top
Translate »