Fallande träd vid Forsakar

Träden vid Forsakar är i så dåligt skick att ravinen inte är säker att vandra i. Hela träd har trillat över stigen utan förvarning. Länsstyrelsen avråder från promenader i dalgången.

Forsakar och dess vattenfall är ett av Skånes mest kända och omtyckta naturområden. Men nu avråds från promenader i ravinens dalgång. Träden längs Forsakarsravinens sluttning har nämligen dåligt rotfäste eller svampangrepp som gör att de lätt knäcks.

– Vi kan inte längre garantera säkerheten när det gäller fallande träd eller grenar över stigen i ravinens botten. Här måste besökarnas säkerhet gå före naturupplevelserna, säger Hans Cronert, naturvårdsförvaltare på länsstyrelsen.

Alldeles intill naturreservatet ligger friluftsbadet Forskarsbadet. Även detta har drabbats av ett träd som fallit från reservatsområdet och in över badet.

-Vi ska ut och inventera träden runt omkring badet i nästa vecka. Sedan får vi ta bort det som är dåligt för att säkra upp området omkring så friluftsbadet kan ha öppet som vanligt i sommar, säger Staffan Johansson, enhetschef C4 Teknik.

Foto Patrik Olofsson/N.

Back To Top
Translate »