Höstlov i Vattenriket

Höstlovet står för dörren. På naturum har vi laddat upp med en massa roliga och lärorika familjeaktiviteter. I år har vi fokus på havet och det kommer att märkas under lovet.


Vi inleder redan i helgen med en svängig konsert med Havsbandet. Dessutom blir det tillfälle att undersöka alla spännande kryp som bor i tångruskorna.
I början av veckan fortsätter vi med Havsolympiad utanför naturum. Kan du springa som en krabba, eller vara tyst som en mussla? Kanske kan ditt luktsinne mäta sig med ålens och är din blick lika skarp som örnens?
Vattenrikets besöksplats Ekenabben är ett perfekt utflyktsmål för en höstlovsledig familj. På onsdag blir det grillning och lyktvandring. Elisabeth Ekstam från Regionmuseet berättar om skogsrået och andra väsen.
På torsdag och fredag fortsätter vi med brasmys utanför naturum där vi också bjuder på något litet gott att mumsa på. Vi har alltså en rolig vecka att se fram emot! Så här ser programmet ut:

Vem vill leka med räkan Rut?
Lördag 25 oktober kl 14 i naturums hörsal.
En glad och svängig konsert med Havsbandet. Vi får bekanta oss med havets invånare Räkan Rut, Kalle Krabba, Spättan Nettan med flera. Medverkar gör Emma H Löfgren, Olof Löfgren och Fredrik Silfverberg.

Det myllrar i tången
Lördag 25 oktober drop in kl 11-14 och 15-16 hörsalen.
Upptäck livet under havets yta tillsammans med naturums pedagog.

Havsolympiad
Måndag 27, tisdag 28 och onsdag 29 oktober drop in kl 11–14 utanför naturum.
Kan du springa som en krabba? Eller vara tyst som en mussla? Kan ditt luktsinne mäta sig med ålens och har du lika skarp blick som en havsörn? Tävla mot djuren och varandra i naturums havsolympiad!

Lyktvandring och grillning på ekenabben
Onsdag 29 oktober kl 18.30 på Ekenabben.
Ta med en lykta och något att grilla till Ekenabben och följ med på en spännande tur ut på spången, in i skogens mörker! Elisabeth Ekstam från Regionmuseet berättar om tomtar och troll. Läs mer om Ekenabben och se vägbeskrivning här. Ställs in vid regn och hård blåst (se kristianstad.naturskyddsforeningen.se). Arrangeras av Naturskyddsföreningen i Kristianstad, Regionmuseet och Studiefrämjandet Sydost.

Höstmys vid elden utanför naturum
Torsdag 30 och fredag 31 oktober drop in kl 11–15.
Vi värmer frusna fingrar och smakar något gott vid elden utanför naturum.

Linnérundan Evert avslutar höstlovsveckan med att vandra ut längs Linnérundan tillsammans med alla som vill följa med:

Vandra Linnérundan
Söndag 2 november kl 9.00
Evert Valfridsson tar dig med längs den 6 km långa Linnérundan. Vandringen går genom sumpskog, ut över öppna strandängar och till Lillö borgsruin. Start från naturums parkering. Turen tar 3-4 timmar. Arrangeras tillsammans med Naturskyddsföreningen i Kristianstad, Nordöstra Skånes Fågelklubb och Studiefrämjandet Sydost.

Back To Top
Translate »