Projektbeskrivning

Interaktivt möte med Vattenrikets djur i appen Silurus

Till naturums 10-årsfirande 2020 lanserades en AR-app där djuren inne på naturum fick liv och visade vägen ut till Årumsspången. I appen kunde du träffa den kvicka kungsfiskaren, malliga malen och trevliga tranan.

Silurus var ett äventyr i augmented reality där du fick träffa några av Vattenrikets djur och lära dig om deras liv. Vi fick hänga med den kvicka kungsfiskaren, hjälpa uttern att markera revir och träna havsörnen att bli en bra jägare. Det gick till och med dansa loss i en svängig trandans. Med lite tur dök självaste Silurus upp, alltså den mäktiga malen (Silurus glanis).

Naturum Vattenrikets läge mitt i Kristianstad och mitt i Vattenriket ger möjlighet till fantastiska naturupplevelser året runt. Alla djuren i appen finns på riktigt kring naturum. På vintern fiskar kungsfiskaren och uttern i naturumsjön och havsörnar seglar över hustaken. På våren rastar tusentals tranor i Vattenriket på sin väg norrut. Malen trivs i Helge å och varje sensommar brukar den vara tillfällig gäst i ett akvarium i utställningen.

Snabba fakta

Projektnamn: Appen Silurus
Medverkande: Appen togs fram av Untold Garden jakobskote.com i samarbete med naturum Vattenriket.
Genomfördes 2020 – april 2024 (appen finns inte längre att ladda ner).
Kontakt: Karin Magntorn karin.magntorn@kristianstad.se 

Appen Silurus icon
Back To Top
Translate »