skip to Main Content

Vill du driva café och restaurang på naturum Vattenriket?

Kristianstads kommun söker en restauratör som vill driva café/restaurang på naturum Vattenriket från 1 maj till 30 september. Maten som serveras på naturum är en viktig del i helhetsupplevelsen på naturum. Drift av verksamheten på övre plan ska därför stämma med Biosfärområde Vattenrikets värdegrund: Bra för natur och människa!

Mitt i stan och mitt i våtmarkerna
Naturum Vattenriket ligger mitt i staden Kristianstad, men ändå mitt i det vackra Vattenriket. På bottenvåningen finns en upplevelserik utställning som lockar besökare från när och fjärran. På ovanvåningen finns café/restaurang där besökarna kan njuta av god mat och fika och en fantastisk vy över naturumsjön och staden Kristianstad.

Restaurangens bruttoyta är ca 261 kvm, varav ca 157 kvm är serveringsyta. Det finns också en takterass som delas mellan naturums verksamhet och restaurangen där det är underbart att sitta och äta under sommaren.
Lättare lunchrätter, vegetariska alternativ, hemgjorda smörgåsar och bakverk, varma och kalla drycker känns rätt. Maträtter som innehåller ekologiska och närproducerade är ett extra plus. Utanför naturums öppettider har restaurangen också möjlighet att dra nytta av det fantastiska läget för att utveckla egna koncept kvällstid i sina lokaler. Under vintern har köket och restaurangdelen renoverats för att vara fräscha inför säsongen.

Upphandling:
Vi söker ett företag som vill ansvara för driften av naturums café/restaurang under sommaren. Uppdraget omfattar ett öppethållande om minst 6 dagar/vecka 11:00-17:00 under tiden 1 maj till 30 september. Leverantören betalar en grundersättning/hyra till kommunen och står själv för sina löpande kostnader för va och el.

Upphandlingen genomförs med sista datum för anbud den 17 mars. Den som vill lämna ett anbud måste uppfylla de kriterier som kommunen har satt upp och lämna in en konceptbeskrivning. Alla detaljer framgår i upphandlingsunderlaget som finns publicerat i kommunens upphandlingssystem Kommers:

Frågor?
Naturum Vattenriket: Karin Magntorn karin.magntorn@kristianstad.se 044-13 64 83
Upphandling och avtal: Hannes Olbers hannes.olbers@kristianstad.se 044-13 51 28
Lokaler och drift: Anders Everbring anders.everbring@kristianstad.se 044-13 26 50

Back To Top
Translate »