skip to Main Content
Christianstad Symfoniker ger Händels Water Music i konsertserien Musik i redet.

På naturum Vattenriket arbetar vi för att skapa en attitydförändring till ett hållbarare samhälle, där Vattenriket värden står i fokus. Vi tror att vi når dit genom att erbjuda upplevelser som banar väg till förundran och fascination. För några är en artinriktad programpunkt vägen till attitydförändring, för andra en musikupplevelse eller kanske ett Skogsbad.

I naturums program samsas fågel, fisk och mittemellan i ett stort utbud av runt 500 programpunkter om året. Ett årstema genomsyrar arbetet och sju kortare teman speglar arbetet i biosfärområdet och årstiderna i Vattenriket. Utifrån detta skapas programpunkterna.

Vi brukar säga att naturums program inte bara är för ”Fjällrävenfolket”. Med det menar vi att vi har en mycket stor bredd och öppenhet i vårt program och i hela verksamheten. Grunden är att allt som förändrar attityderna från vattensjuk till vattenrik ryms i vårt program.

Traditionella aktiviteter som fågelexkursioner får sällskap av Musik i redet med Händels Watermusic, eller Morgonqigong och Skogsbad som del i vår satsning på Lugn av naturen.

Vi arbetar med konstnärliga aktiviteter som Måla natur eller Skrotpyssel och hakar på evenemang som är viktiga i bygden som Bokfestival, Filmfestival. När Kristianstad stod värd för Melodifestivalens Andra chansen var ett av kommunens evenemang naturums Fågelmello där besökarna kunde lyssna på åtta vassa sångare från Vattenriket.

Back To Top
Translate »