skip to Main Content

På havsörns avstånd!

Naturum Vattenriket gläntar på dörren och öppnar så smått med max 20 besökare i taget. Trafikljus i entrén och på hemsidan gör det lättare att planera besöket. Vi ses ”på havsörns avstånd” och med en rad åtgärder för att förhindra smittspridning. Du kan också på egen hand göra spännande uppdrag i naturums närområde. Läs mer under aktiviteter!

Åtgärder för att göra ditt besök säkert

Grönt ljus= kom in
Vi följer de regler som gäller museér, vilket betyder att vi kan ta in 1 person/ 10 m2 i naturums utställning.  En besöksräknare håller koll åt oss. Vid naturums entré finns ett ”trafikljus” på skärm som visar grönt, gult eller rött ljus. När det är grönt ljus är du välkommen in och det är få besökare. Gult ljus signalerar att du får plats, men att det är fler besökare. Vid rött ljus måste du stanna utanför och ställa dig i kö utomhus. Vi tar in max 20 besökare till naturums utställning.

I utställningen håller vi havsörns avstånd
Havsörnen är en vanlig syn i Vattenriket under vintern. Mellan vingspetsarna mäter den runt 2 meter, alltså precis det avstånd vi uppmanar dig att hålla till både andra besökare och personalen. Inne på naturum påminner vi om att hålla havsörns avstånd med mattor och dekaler. I receptionen finns plexiglas mellan personal och besökare. Butiken kommer att vara öppen som vanligt men inga varor exponeras på disken där det finns risk att vi är nära varandra. Endast kortbetalning eller Swish.

Opteryx, vår åk-upplevelse, går under regelverket för Tivoliattraktioner. Den har utrustats med ny ventilation som snabbt byter ut luften. Utifrån regelverket kommer vi att kunna erbjuda åktur för 3 personer samtidigt i Opteryx när vi öppnar.

Hygien
Vi tvättar av alla tagytor och touchskärmar två gånger varje dag med ytdesinfektion. Toaletterna städas extra. Det finns tvål på samtliga toaletter och handsprit på flera ställen i utställningen.

Aktiviteter
Tills att vi får öppna finns vi på plats både utanför naturum genom en infovagn med kartmaterial och foldrar som visar vägen ut i Vattenriket, bästa sättet att ses i dessa tider. Utanför naturum finns det kluriga naturdetektivuppdrag som ni kan göra på egen hand. Naturvägledarna flyttar ut till Vattenrikets besöksplatser som Pulken, Ekenabben och Norra Lingenäset under helgerna. Håll utkik bland våra aktiviteter för att se var vi finns.

Personalen
Våra medarbetare uppmanas att arbeta hemma. De som behöver vara på plats håller avstånd till varandra och till våra besökare. Även för medarbetarna finns handsprit och vi desinficerar ytor som vi ofta rör vid. Vi följer utvecklingen noga och håller oss uppdaterade.

 

Vi håller havsörns avstånd!

Coronahänsyn på naturum

Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens råd. På naturum betyder det:

  • Håll havsörns avstånd till andra besökare och personal.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten på toaletten.
  • Stanna hemma om du är sjuk och/eller uppvisar förkylningssymtom.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Ute är det nya inne

I Vattenriket finns många möjligheter att njuta av härlig natur på besöksplatser och vandringsleder. Det är inne att träffas ute, men tänk på att hålla havsörns avstånd till varandra!

Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer. Vi följer utvecklingen och uppdaterar den här sidan vid behov. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Var rädd om varandra och naturen!

Att röra sig ute i naturen är bra för både kropp och knopp. Risken att bli smittad är dessutom mindre än inomhus. Tänk på att: hålla avstånd till varandra, ha en tub handsprit i väskan, ta skräpet med hem eller till närmaste soptunna. Många platser har begränsade antal parkeringsplatser, så ställ bilen hemma och cykla när du kan.

Back To Top
Translate »