skip to Main Content

På havsörns avstånd!

Naturum Vattenriket har öppet dagligen och för max 50 besökare i taget. Trafikljus i entrén och på hemsidan gör det lättare att planera besöket. Vi ses ”på havsörns avstånd” och med en rad åtgärder för att förhindra smittspridning.

Åtgärder för att göra ditt besök säkert

Grönt ljus= kom in
Från och med torsdag morgon 15/7 gäller ett nytt steg i återöppnandet av Sverige. På naturum innebär det två stora förändringar. Dels tas restriktionerna för åkattraktioner som Opteryx bort och dels upphör kravet på 10 kvadratmeter/besökare.  Det som fortsatt gäller är ett delat ansvar för verksamhet och besökare att inte skapa trängsel. Därför behåller vi en maxgräns för antal besökare. En besöksräknare håller koll åt oss. Vid naturums entré finns ett ”trafikljus” på skärm som visar grönt eller rött ljus. När det är grönt ljus är du välkommen in och vid rött ljus måste du stanna utanför och ställa dig i kö utomhus. Vi tar in max 50 besökare till naturums utställning.

I utställningen håller vi havsörns avstånd
Havsörnen är en vanlig syn i Vattenriket under vintern. Mellan vingspetsarna mäter den runt 2 meter, alltså precis det avstånd vi uppmanar dig att hålla till både andra besökare och personalen. Inne på naturum påminner vi om att hålla havsörns avstånd med mattor och dekaler. I receptionen finns plexiglas mellan personal och besökare och butiken är öppen som vanligt för kortbetalning eller Swish.

Opteryx, vår åk-upplevelse, har utrustats med ny ventilation som snabbt byter ut luften. Från och med 15/7 får vi återigen välkomna upp till sju personer in i Opteryx.

Hygien
Vi tvättar av alla tagytor och touchskärmar två gånger varje dag med ytdesinfektion. Toaletterna städas extra. Det finns tvål på samtliga toaletter och handsprit på flera ställen i utställningen.

Vi håller havsörns avstånd!

Coronahänsyn på naturum

Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens råd. På naturum betyder det:

  • Håll havsörns avstånd till andra besökare och personal.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten på toaletten.
  • Stanna hemma om du är sjuk och/eller uppvisar förkylningssymtom.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Ute är det nya inne

I Vattenriket finns många möjligheter att njuta av härlig natur på besöksplatser och vandringsleder. Det är inne att träffas ute, men tänk på att hålla havsörns avstånd till varandra!

Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens information och rekommendationer. Vi följer utvecklingen och uppdaterar den här sidan vid behov. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Var rädd om varandra och naturen!

Att röra sig ute i naturen är bra för både kropp och knopp. Risken att bli smittad är dessutom mindre än inomhus. Tänk på att: hålla avstånd till varandra, ha en tub handsprit i väskan, ta skräpet med hem eller till närmaste soptunna. Många platser har begränsade antal parkeringsplatser, så ställ bilen hemma och cykla när du kan.

Back To Top
Translate »