Tranvärd i Vattenriket


Vill du bli tranvärd?

I månadsskiftet mars-april rastar tusentals tranor i Vattenriket. Vid utemuseum Pulken syns de bra från tornet när de dansar, vilar och äter. Tusentals besökare kommer till Pulken varje vår för att njuta av tranorna. Vill du hjälpa till att ge dem en härlig tranupplevelse?

Tranvärdar vid Pulken
Tranvärdar gör upplevelsen större för besökarna genom att visa tranor i naturums tubkikare, svara på frågor och visa vägen till andra platser i Vattenriket. Vattenriket bjuder tillsammans med Nordöstra Skånes Fågelklubb, Naturskyddsföreningen och Vattenrikets vänner in dig att bli tranvärd. Vald förening får 100 kr för varje arbetstimme.

Kunskap och värdskap
Du som anmäler intresse för att bli tranvärd får ett erbjudande om att komma på informationsträff på naturum. Där får du veta mer om tranor, Pulken och andra besöksplatser i Vattenriket samt får tips på smått och gott att tänka på för att ge besökarna en bra upplevelse.

När?
Tranvärdar kommer att finnas vid Pulken perioden 25 mars till 9 april
under två olika arbetspass: kl 11-15 och kl 15-20. Som tranvärd kommer du att få frågan om vilket eller vilka pass du har möjlighet att vara där. Du behöver kunna ta dig till och från Pulken på egen hand.

Hur?
Tycker du att det låter kul? Anmäl ditt intresse senast den 19 februari genom att skicka ett mail med titeln ”Tranvärd” med ditt namn, telefonnummer och vilken av de tre föreningarna du vill stötta till naturvägledare Sussie Söderlundh via sussie.soderlundh@kristianstad.se eller ring 044-13 23 31 eller 0738-53 23 31.

Inbjudan som pdf

 

 

 

 

 

 

 

 


Tillbaka